loading...
گـــــفــــتمــان
امیر بازدید : 31 چهارشنبه 02 اسفند 1391 نظرات (0)

 

 

http://images.sepehrblog.ir/2378_K1oZtqUJ.jpg

 

 

 

 

 

مورچه‌ها هم حرف مي‌زنند

به گزارش واحد مركزي خبر ، محققان دانشگاه آكسفورد با استفاده از ميكروفن ها و بلندگوهاي بسيار مينياتوري كه بدون ايجاد مزاحمت در لانه هاي آنها نصب شده بود، موفق شدند صداهاي توليد شده در لانه مورچه ها را ضبط و بررسي كنند. به گفته اين محققان ملكه مورچه ها به اين طريق دستوراتي را به مورچه هاي كارگر مي دهد. در اين پژوهش حيرت آور مشخص شد ديگر حشرات مي توانند با تقليد صداي ملكه مورچه ها آنها را به خدمت بگيرند.

نوعي پروانه آبي از جمله اين حشرات است. اين پروانه با تقليد صدا و پيام هاي شيميايي مورچه ها ، آنها را وادار مي كند كرم پروانه را به لانه هاي خود ببرند و آنها را تغذيه كنند. محققان چند دهه قبل دريافتند كه مورچه ها قادرند با ايجاد صوت، به يكديگر هشدار دهند اما فقط در پي بررسي اخير محققان دانشگاه آكسفورد بود كه مشخص شد اين پيام هاي مبادله شده در اين ارتباط به حدي گسترده است كه مي تواند مبين نوعي «گفتگو» بين مورچه ها باشد. اين پژوهشگران از طريق بلندگوهاي بسيار ريزي كه در لانه مورچه ها كار گذاشته بودند، با تقليد صداي ملكه توانستند توجه مورچه ها را جلب كنند. در اين حالت مورچه بي حركت مي ايستد و منتظر شنيدن دستورات ملكه مي شود.

 


 

خزندگان غول پیکر

خزندگان بزرگ میلیونها سال بر کره زمین تسلط داشتند.اولین جانوران مهره دار که بر روی زمین زندگی و تولید مثل کرده اند خزندگان بودند آنها بیش از 300 میلیون سال پیش از دوزیستان تکامل یافتند و بین 65 تا 250 میلیون سال پیش بر روی زمین وجود داشتند خزندگان شامل پلی کزاروس(باله بادبانی) پتروزاروس پرنده پلی زیوزاروس شناگر و دیگر دایناسورهای معروفند.

امروزه تعداد بازماندگان آنها بسیار کم شده است و این غول پیکرها حتی برای ادامه حیات باید تلاش کنند به عنوان نمونه تمساحها مرکب از سه خانواده بودند که فقط گونه ای از آنها باقی مانده و تعداد زیادی از بین رفته اند. بزرگترین نوع آن تمساح آب شور است که درازایش به 30/4 متر میرسد از بین انواع بی شمار سوسمار های زنده فقط شش تا غول پیکر هستند و درازای آنها از 8/1 متر تجاوز می کند. بزرگترین آنهااژدهای است که فقط در چند جزیره اندونزی بسر می برد این جزایر به فاصله چند صد کیلومتر در شرق جاوه قرار دارند گونه ای از تمساحها و سوسمارها درایران وجود دارند که در نواحی بلوچستان و سواحل دریای عمان بسر می برند.

در حدود 200 نوع لاک پشت هنوز وجود دارد ولی انواع واقعاً بزرگ این حیوان که 227 کیلو وزن دارد فقط در جزایر گالاپاگوس و در چند جزیره اقیانوس هند یافت می شوند. اولین جانوران پرنده دارای ستون فقرات پتروزاروس ها بودند نام آنها به معنی مارمولک بالدار است پتروزاروس ها برای اولین بار حدود 200 میلیون سال پیش بر روی زمین ظاهر شدند آنها در آسمان جولان می دادند تا اینکه حدود 65 میلیون سال پیش منقرض شدند برخی از پتروزاروس ها با تکان دادن بالهایشان پرواز می کردند و برخی دیگر با رفتن به ارتفاعات و سر خوردن بر روی جریان هوا این کار را می کردند. از بین رفتن انواع موجودات دلایل زیادی دارد ولی در مورد لاک پشت و تمساح، انسان مسئول واقعی آن است از اوایل قرن 17 تا سالهای 1930 و 1940 دزدان دریایی و ماهیگیران و شکارگران صدها هزار لاک پشت های گالاپاگوس رابه علت گوشت و روغن آنها کشتند. شکار این حیوانات تنبل و بی حال راه حل خوبی برای مسئله گوشت ازه بود زیرا بدون هیچ زحمتی می توان آنها را یک سال یا بیشتر در روی کشتی زنده نگاه داشت دزد دریایی پیری در سال 1697 نوشت آنها بسیار بزرگ و چاق اند و به اندازه ای خوش طعم هستند که مزه هیچ جوجه ای به پای آنها نمی رسد وقتی که پای دیگر حیوانات همزمان با انسان به این جزیره ها رسید مسئله نابودی لاک پشتها تسریع شد خوکها تخمهای لاک پشت را می بلعیدند گربه سگ و موش بچه ها و نوزادان را می خورند [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ] و الاغ و گاو از لحاظ مواد غذایی با لاک پشت رقابت می کردند.

امروزه لاک پشتهای گالاپاگوس فقط در دو جزیره زندگی می کنند در صورتی که در گذشته آنها در ده جزیره رشد و تکامل یافته بودند ولی با وجود این به نظر می رسد که‌ آینده بهتری در پیش دارند اکنون این حیوانات در محل زندگی خود مورد حمایت قانن قرار گرفته اند و به حال اسارت در ایستگاه چارلز داروین پرورش می یابند و از آنها مراقبت به عمل می آید. این ایستگاه به نام چارلز داروین طبیعی دان انگلیسی که در سال 1835 لاک پشت ها را مورد مطالعه قرار داد نامگذاری شده است به نظر می رسد که بشر منابع مالی خود را در زنده نگهداشتن لاک پشت کشف کرده است زیرا در حال حاضر هر ساله هزاران جهانگرد به جزایر گالاپاگوس مسافرت می کنند تا این حیوانات غول پیکر بی نظیر را مشاهده کنند. طول عمر لاک پشتها ظاهراً در بقایشان نقشی داشته است(لاک پشتی در حال اسارت حدود 177 سال زندگی کرد) عمر آنها از بعضی از دشمنانشان بیشتر بوده است. مثلاً‌ بز در بعضی از این جزایر به کلی از بین رفته است. تمساحها نیز از تجاوز انسان ها در امان نبوده اند. کشاورزان خشمگین تمساحها را بی رحمانه قتل عام می کردند. چون این حیوانات در صورت به دست آوردن فرصت به حیوانات اهلی حمله می کردند با وجودی که فقط چند نوع از آنها واقعاً آدمخوار هستند ولی حملات تصادفی آنها به انسانهای بی مبالات از زمانهای قدیم مورد بحث و گفتگو بوده است جانور شناسی اخیراً‌ گزارش داده که در کشورش یعنی در سری لانکا تمساحها در مدت 25 سال 53 نفر را کشتند و خوردند.

یکی از خزندگان بزرگ موسوم به اژدهای کومودو که بیش از 3 متر درازا و 68 کیلو گرم وزن دارد ظاهراً خطری از جانب انسان احساس نمی کند در واقع از سال 1912 که دانشمندان به وجود این حیوان غول پیکر در چهار جزیره سوندا در اندونزی پی بردند مورد حمایت قانون قرار گرفته است. اگراژدهای کومودو دشمنی داشته باشد در واقع همنوع خود اوست این حیوان بزرگترین گوشتخوار این جزیره است و بدون رقیب در اپراطوری خود فرمانروایی می کند. این اژدها تا حدی از لاشه تغذیه می کند ولی تقریباً هر چیز متحرکی را می خورد.ملخ و موش پرندگان بز خوک وحشی کره حیوانات آهو و حتی بوفالو رانیز شکار کرده و می خورد اژدهای کومودو در حین خوردن طعمه خود منظره واقعاً‌ ترسناکی به وجود می آورد اخیراً‌ دیده شده شد که اژدهای ماده ای به وزن 50 کیلو یک خوک وحشی 41 کیلویی را در مدت 17 دقیقه بلعید دندانهای تیز و اره مانند و چنگالهای تیغ گونه اش و اعضای نیرومند حیوان بخوبی از عهده این کار بر می آیند.

او خود را بر روی بوفالوی بزرگ و نیرومند می اندازد و زرد پی آسیب پذیر او را قطع می کند و بعد به سرعت شکم حیوان درمانده را می درد. تمساح همنوع خود را نیز شکار می کند و می خورد و به همین علت است که تعداد آنها از حدود 5000 تا تجاوز نکرده است. ززمانی که اژدهای کومودو از تخم بیرون می اید درازای آن فقط 45 ساتیمتر است برای اینکه توسط اژدهای بزرگ خورده نشود یک سال بالای درختان بسر می برد و از تخم پرندگان و حیوانات کوچک از قبیل مارمولک و مار و حشرات تغذیه می کند اژدهای جوان گاهی از درختان بالا می رود ولی آنهایی که به حد بلوغ رسیده اند خیلی سنگینند اژدها تا زمانی که یک ساله نشده است و طول آن به یک متر نرسیده است جرات نمی کند که در روی زمین به بزرگترها بپیوندد اژدها سریع رشد می کند و در چند سال درازای آن به حدود 2 متر می رسد در این مرحله توسعه بدن و دمش کم کم شکل اژدهای بالغ را به خود می گیرد یعنی سرش پهن و بزرگ دمش نسبتاً کوتاه و کلفت می شود. زبانش مانند زبان مار دراز و دو شاخه است. حس بویایی اژدها بسیار است و بوی مردار را از فاصله 9 کیلومتری تشخیص می دهد تندتر از آنچه باید برود نمیرود، ولی سرعتی در حدود 20 کیلومتر در ساعت در مورد آن به ثبت رسیده است. می تواند شنا کند و مانند خانواده تمساحها از دم خود به عنوان پارو استفاه کند بعضی از آنها برای شکار [تنها کاربرانی که عضو شده اند و از طریق ایمیل عضویتشان فعال شده می تواند این لینک را ببینند. ]ها در حدود 300 متر از وسط جریان شدید آب به طرف جزایر کوچک شنا کرده اند. قسمت اعظم وقت اژدها فقط صرف خواب و خنک نگاهداشتن خود می شود. ممکن است علت طول عمر او همین بیحالی باشد. بعضی عمر این موجود را در حدود 100 سال تخمین زده اند.

تمساحهای غول آسا: تمساحها آخرین بازماندگان موجودات اولیه هستند که بر دایناسور نیز تفوق داشتند و بزرگترین خزندگان محسوب می شوند از سه خانواده این موجودات بزرگترین و بدنام ترین آنها تمساحهای آدمخوار هستند. آنها از دندانهای وحشتناک خود برای گرفتن و کشیدن طعمه به درون آب استفاده می کنند، زیرا تمساحها نمی توانند در روی زمین غذا بخورند تمساحهای مادر که از تخمهای خود مراقبت می کنند حالت تهاجمی شدیدی دارند و به هر متجاوزی حمله ور می شوند نرهای بالغ به اندازه ای همجنس خوارند که ناچار بچه تمساحها تا دو یا سه سالگی در مخفی گاه به سر می برند و موقعی بیرون می آیند که بتوانند از خود دفاع کنند. به قدری تمساحهای آمریکایی را بخاطر پوستشان شکار کرده اند ک فقط کمتر از 500 تا از آنها در مناطق تحت حفاظت فلوریدا باقی مانده اند ولی تعداد دیگری از آنها در مناطق کارائیب زندگی می کنند. تمساح رودخانه نیل از خوردن بچه خود ابایی ندارد ولی این عمل به وضع حیوان که خود در خطر است کمکی نمی کند. لاک پشت غول آسا: در میان حیوانات خونسرد زمینی جهان لاک پشت گالاپاگوس موجودی سنگین وزن شناخته شده است وزن حیوان نر بالغ به 227 کیلوگرم می رسد درازای لاک قوسی شکل آن در حدود 127 سانتیمتر است.

لاک پشت گالاپاگوس حیوان علفخواری است که زندگی آرام و منظمی دارد. در طول روز به آهستگی حرکت می کند و در حدود ساعت 5 بعد از ظهر به مدت 16 ساعت در حمامی از گل و لای می خوابد و بدین ترتیب بدن خود را در برابر گرمای 50 درجه این جزایر محافظت می کند در موقع عشقبازی حیوان نر به فعالیت می افتد ماده را تعقیب می کند پایش را گاز می گیرد ماده که بی میل است با کشیدن پاهای خود به درون لاکش واکنش نشان می دهد و بی حرکت می ماند. حیوان نر با غرش خر خر مانندی پاسخ می دهد و این تنها صدایی است که از حیوان شنیده شده است. سر لاک پشت گالاپاگوس به نسبت کوچک و گردنش دراز است او نمی تواند لاک خودرا جمع کند ولی با دستهای سنگین و کمی پهن و مستور از فلسهای بزرگ خود می تواند سر خود را که کمی به عقب رفته است محافظت کند لاکش سخت نیست و از این جهت آسیب پذیر است ولی بیشتر جراحات لاک خود به خود ترمیم می شوند.

 


 

عجیب‌ترین جاندارانی که در سال ۲۰۱۱ کشف شده‌اند

نیوساینتیست در پایان سال 2011 به معرفی عجیب‌ترین جانداران کشف‌شده در این سال پرداخته است. در میان آنها، یک تک‌سلولی با هفت جنسیت گوناگون، جوجه قاتل و ماهی که شکارش را خفه می‌کند، به چشم می‌خورند. نوتيلوس‌ها به پشتوانه تكامل 500ميليون ساله موفق شده‌اند از انقراض بزرگ جان سالم به در ببرند، اما تحقيقات تازه نشان مي‌دهد سرعت توليد اين جانداران بسياركند است و به همين دليل در برابر صيد بي‌رويه سال هاي اخير بسيارآسيب‌پذير خواهند بود. اين تك‌سلولي عجيب كه با پوششي از مو پوشيده شده و Tetrahymena thermophila نام دارد، به تنهايي مي‌تواند هفت جنسيت گوناگون داشته باشد.

جنسيت اين تك‌سلولي توسط ژني به نام mat كنترل مي‌شود كه مي‌تواند شانس داشتن جنسيت‌هاي گوناگون را تعيين كند. اين ماهي با بدن نرم كه در اعماق دريا زندگي مي‌كند، شيوه منحصربه‌فردي براي شكار دارد. او با دهان‌گرد و بادكش‌مانندش به بدن ماهي‌هاي ديگر متصل مي‌شود و آنها را خفه مي‌كند. اين ماهي از جسد ماهي‌هايي كه شكار كرده تغذيه خواهد كرد. عنكبوت Palpimanus gibbulus كه به اتكاي پاهاي جلوي قدرتمند و بدن سختش از رويارويي با شكارچي‌هاي ديگر كه اغلب شكارچي عنكبوت هستند، هراسي ندارد و اغلب بدون اينكه فرصتي براي فرار يا عكس‌العمل به رقبا بدهد، آنها را شكار مي‌كند. تحقيقات نشان مي‌دهند گونه‌اي از مورچه‌ها كه Melissotarsus نام دارد و ساكن ماداگاسكار و آفريقا است، حشرات ديگر را براي مصرف گوشت آنها پرورش مي‌دهد.

اين گونه به استثناي انسان‌ها تنها جانداري است كه براي تأمين غذا به دامپروري رو آورده است. مرغ عسل يا honeyguide كه در بزرگسالي مي‌تواند راهنماي انسان‌ها و حيوانات براي پيدا كردن كندوهاي عسل باشد، در زمان تولد يك قاتل ترسناك است. جوجه‌هاي اين پرنده كه توسط مادر در لانه پرندگان ديگر رها مي‌شوند به تنها يك ساعت زمان نياز دارند تا تمامي جوجه‌هاي ديگر لانه را از پا درآورند. شايد جانداران ديگري مانند بعضي از دوزيستان يا حشرات را بشناسيد كه از سرماي كشنده جان سالم به در مي‌برند اما اين قورباغه قهوه‌اي‌رنگ درختي تنها جاندار شناخته‌شده است كه مي‌تواند با ترشح يك ماده شيميايي روي پوستش، نقش يك ضديخ قوي را بازي كند. اين ماهي با سر بزرگ و بدن سخت تنها ماهي‌يي نيست كه مي‌تواند صدا توليد كند اما تنها ماهي شناخته‌شده است كه تحت شرايط دشوار صدايي شبيه به گريه كودكان توليد مي‌كند كه غيرخطي است. اگر فكر مي‌كنيد گوسفندها باهوش نيستند، سخت در اشتباهيد. مطالعات دهه‌هاي اخير نشان مي‌دهند آنها مي‌توانند آزمون‌هايي را با موفقيت پشت سر بگذارند كه براي نخستياني مانند ميمون‌ها چالش‌برانگيز است. عنكبوت درختي داروين كه كمتر از 2 سانتيمتر طول دارد، مي‌تواند تارهايي بتند كه درخت‌ها را در دو سر رودخانه به هم متصل مي‌كنند و گاهي طول آنها به 25 متر مي‌رسد. اين عنكبوت براي طي مسير از بانجي جامپينگ و جريان باد موافق استفاده مي‌كند.

منبع.سایت علمی نخبگان

 


 

با 13 هزار سال عمر پيرترين جاندار زنده كشف شد

يک زيست شناس آمريکايي يک درخت بلوط قديمي را کشف کرد که با 13 هزار سال عمر پيرترين جاندار زنده دنيا به شمار مي رود. اين درخت که از پايان عصر يخبندان مدت 13 هزار سال در روي تپه اي واقع در کاليفرنيا زندگي کرده و شاهد يکسري بلاياي طبيعي و حوادث آب و هوايي بوده است اکنون به عنوان قديمي ترين درخت زنده دنيا معرفي شده است.

اين درخت که «جوروپا» نام دارد نوعي بلوط کوهي است. محققان دانشگاه دويس در کاليفرنيا اين درخت را کشف کرده اند. پيش از اين رکورد قديمي ترين درخت دنيا متعلق به يک صنوبر سرخ بود که با قدمت 8 هزار سال در بخش غربي سوئد زندگي مي کند. اين درخت را «ليف کولمن» از دانشگاه اومئا در آوريل 2008 کشف کرد. از ديگر درختان قديمي دنيا مي توان درختي که در لاس وگاس زندگي مي کند اشاره کرد که قدمتي 5 هزار ساله دارد. همچنين درخت سروي که 4 هزار سال دارد و در ايران زندگي مي کند ، درخت مشابه ديگري که 3 هزار و 600 سال دارد و در شيلي است و درخت 3 هزار ساله ديگري که در ايتاليا زندگي مي کند رتبه هاي بعدي را در کسب عنوان قديمي ترين جانداران روي زمين کسب کرده اند.

به گفته کاشف اين درخت ، «جوروپا» در يک محيط خشک رشد خود را در 13 هزار سال قبل آغاز کرد و تاکنون به حيات خود ادامه داده است. البته اين گياه با تکثير و کپي برداري از خود توانسته است زندگي اين چنين طولاني داشته باشد. «ميچ پروانس» از دانشگاه کاليفرنيا در حدود 10 سال قبل در کوههاي منطقه «جوروپا» اين گياه را کشف کرد. از آنجا که اين نوع گياه به طور طبيعي ساکن محيطي با آب و هواي از نوع آب و هواي کوهستان «جوروپا» نيست اين محقق کنجکاو شد که درباره آن تحقيق کند. به اين ترتيب اين دانشگاه با آزمايش DNA يک خال قديمي درون اين بلوط کشف کرد که اين گياه کپي از يک گياه قديمي تر است.

براساس گزارش لس آنجلس تايمز ، اين کاشف به همراه همکاران خود موفق شد به چرخه زندگي اين خال دست پيدا کند و دريابد که در اين خال هر 40 تا 50 يکبار يک گياه جديد شکل مي گيرد و به اين ترتيب گياه موفق شده است با کپي برداري از خود به مدت 13 هزار سال زندگي کند. هرچند برخي از محققان معتقدند که براي تعيين قدمت دقيق اين گياه به جاي روش محاسبه عمر کپي ها بايد از روش راديو کربني قديمي ترين ريشه يا شاخه براي تخمين طول عمر اين بلوط استفاده کرد

 


کشف گونه ای از مارمولکها که بر روی آب راه می روند

تیم تصویربرداری شبکه بی بی سی موفق به تصویربرداری از گونه ای از مارمولکها شده اند که می توانند با سرعتی بالا بر روی سطح آب بدوند. گروه تصویربرداری بی بی سی موفق به ثبت تصاویری از راه رفتن گونه ای از مارمورلکها بر روی آب شده اند که در این تصاویر می توان مارمولک اژدهایی را دید که به سرعت در حال دویدن بر روی سطح آب در مردابی کوچک است. این گونه از مارمولک ها که قادرند بدون فرو رفتن بر سطح آب حرکت کنند معمولا در حاشیه رودخانه ها زندگی کرده و از حشرات کوچک تغذیه می کنند.

به گفته محققان به دلیل سرعت بالای دویدن پای این جانداران در هنگام تماس با سطح آب حبابهایی را به وجود می آورند که با قدم گذاشتن بر روی آنها و قبل از فروپاشی حبابها می توانند بر روی سطح آب بدوند. این مارمولکها روزانه باید مدتی را در برابر نور خورشید قرار گیرند تا حرارت بدن خود را تعدیل کنند که در این صورت در معرض حمله شکارچیان قرار خواهند گرفت، به همین دلیل این جانداران به همراه مکانیزم فراری غیر عادی تکامل پیدا کرده اند. به این شکل مارمولکها در هنگام احساس خطر بر روی سطح آب پریده و پا به فرار می گذارند. سرعت فرار این جانداران ثابت است و در صورتی که از میزان این سرعت کاسته شود، مارمولک به درون آب فرو رفته و ناچار خواهد شد در آب شنا کند


ده نمونه از شگفت انگیزترین جنگ افزارهای حیوانات

آیا می دانستید که انسان، خطرناک ترین موجود روی کره ی زمین است؟ ما انسان ها با کوله باری از سلاح ها و ابزارهای پیشرفته، این قدرت را یافته ایم که در برابر بسیاری از خطرها، از خود دفاع کنیم.اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید اکثر حیوانات، بی آن که به طور مستقیم نیش بزنند یا گاز بگیرند، می توانند از خود دفاع کنند. از سوسکی که به سمت دشمن خود اسیدِ داغ شلیک می کند تا نوعی ماهی با مهارت های تیراندازی بالا که باعث می شود تفنگ در نظرمان در حد ابزاری عادی تنزل کند؛ اکثر حیوانات به طور طبیعی به جنگ افزارهایی جالب توجه – و تا حدی عجیب – مسلح هستند. مکانیزم دفاعی این موجودات تنها به هدف گیری و شلیک کردن ختم نمی شود، بلکه آنان، اغلب از تمام بدنشان برای پاسداری از قلمرو یا خانواده ی خود، بهره می گیرند.

جامه های رزمتان را برگیرید! می خواهیم درباره ی جنگ افزارهای حیوانات سخن بگوییم. 10- نهنگ گوژپشت (Humpback Whale) وقتی یکی از بزرگترین پستانداران دریا می خواهد دلی از عزا درآورد، یک یا دو ماهی برایش کافی نیست. نهنگ گوژپشت، اغلب چند تا از دوستان گوژپشتش را فرا می خواند تا با همکاری یکدیگر، روشی زیرکانه را برای فراهم کردن یک خروار ماهی به کار بندند. این نهنگ ها، نخست یک گروه ماهی را احاطه می کنند، و سپس با بیرون دادن جریان هوا، ماهیان را در نوعی تور حبابی گیر می اندازند.

این تور به گونه ی شگفت آوری محکم است و می تواند مثل یک تور واقعی، ماهی ها را به دام بیندازد. وقتی ماهی ها به تور افتادند، نهنگ های گوژپشت به نوبت به ته تور شیرجه می روند و سپس با دهان کاملاً باز از وسط آن می گذرند و با هر حرکت خود، یک وعده ی غذایی حسابی نوش جان می کنند. گوژپشت ها آن قدر این روند را تکرار می کنند تا اشتهای نهنگینشان فرو بنشیند. بوفه آزاد ما آدم ها در کنار رستوران نهنگ ها، جلوه اش را به کلی از دست می دهد. 9-عنکبوت تُف انداز (Spitting Spider) مرد عنکبوتی از قدرت خود در پرتاب تار عنکبوت، برای پریدن و تاب خوردن میان ساختمان ها استفاده می کرد.

این توانایی های خارق العاده، به طور طبیعی در عنکبوت تف انداز وجود دارند. در نگاه اول، این جنبنده ی کند هشت پا، با آن چشم های ضعیفش، چندان خطرناک به نظر نمی رسد. اما هیچ وقت گول ظاهر را نخورید، زیرا این عنکبوت، صاحب چیزی است که سایر بندپایان از داشتن آن محروم اند: توانایی تف کردن ماده ای چسبناک بر روی شکار. عکبوت تف کن، دو شکم دارد، در یکی از شکم هایش ماده ابریشمین برای تار بافتن را نگه می دارد و در دیگری تف چسبناک.

هنگامی که این شکارچی، لقمه ی چرب و نرمش را می بیند، تف خود را مثل برق با سرعتی برابر یک ششصدم ثانیه، بر روی شکارش می اندازد. قربانی بیچاره به وسیله ی این تف بر جای می ماند تا این عنکبوت سر برسد و نیش کشنده ی خود را در تنش فرو کند. 8- کژدم شلاقی (Whip Scorpion) کژدم شلاقی، که به خاطر دمِ باریک و شلاق مانندش به این نام شهرت یافته است، تنها به اندازه ی ۱۸ سانتی متر رشد می کند و به اندازه ی کژدم های معمولی خطرناک نیست. در واقع، این کژدم اصلاًً زهرآلود نیست و با دمش نیش نمی زند. اما کژدم شلاقی، قابلیتی دارد که انواع دیگر کژدم از آن بی بهره اند: اسید. اگر کژدم شلاقی احساس خطر کند، دمش را مانند شلاق به اطراف تکان می دهد و از غدد مقعدی خود، مایعی سوزنده به بیرون پرتاب می کند. این مایع، اگرچه زهرآلود نیست، اما به قدری سوزش آور است که باعث شود جانوران شکارچی، پس بکشند – یا دست کم اندکی درنگ کنند – و به این ترتیب کژدم شلاقی فرصتی می یابد تا خود را از معرکه به در برد. 7- مورچه ی مالزیایی (Malaysian Ant) بیشتر مردم با مورچه ی آتشین و نیش دردناکش آشنا هستند، اما این حشره ی قرمز رنگ، در مقایسه با پسرعمویش، مورچه ی مالزیایی، جایزه ی سر به راهی را از آن خود می کند. مورچه ی مالزیایی، که به مورچه ی انفجاری نیز شهرت دارد، کار خود را به عنوان سرباز، به نحو احسن انجام می دهد.

اندازه ی این مورچه، همانند مورچه های معمولی است، اما وظیفه ی محافظت و پاسداری از سایر اعضای گروه مورچگان را به دوش می کشد. به عنوان مورچه ی سرباز، در درون بدن او، از سر تا قسمت عقبی جسم، کیسه هایی زهرآلود وجود دارد. وقتی سر و کله ی یک موجود شکارچی پیدا می شود، این مورچه عضلاتش را منقبض می کند تا زهر در یک نقطه جمع گردد. سپس، مثل یک زودپز منفجر شده، سم را بر روی موجود مزاحم می پاشد. شکارچی بی نوا ممکن است از زهر کشته شود، یا اگر بزرگ باشد و جان سالم به در ببرد، دیگر تا مدت ها خیال نزدیک شدن به مورچه ی دیگری در آن اطراف را به سر راه نمی دهد. البته مورچه ی مالزیایی هم میمیرد. او جان و اعضای بدنش را برای هدفی بزرگتر که همان حفظ جامعه ی مورچگان است، فدا می کند. 6- راسو (Skunk) این پستانداران سیاه و سفید، عنوان بدبوترین جانور جهان را از آن خود کرده اند، که البته شاید بخشی از این شهرت، به خاطر حضور فعالشان در انیمیشن های کودکانه باشد. اما تصویری که در تلویزیون از آن ها دیده ایم، همچون بسیاری از چیزهای دیگری که از این جعبه ی جادویی پخش می شود، تصویر کاملاً درستی نیست. به گزاش انجمن مهر ایالات متحده، این موجودات، بر خلاف سوء تفاهماتی که درباره شان وجود دارد، در حالت عادی بدبو نیستند و تنها زمانی که احساس خطر کنند، بمب بدبویشان را رها می سازند و حتی در آن شرایط هم، سعی می کنند با علامت های هشداردهنده – مثل هیس هیس کردن، پا به زمین کوبیدن یا بلند کردن دم، مهاجم را از نیت خود آگاه کنند و فقط در صورت ضرورت مایع بدبویشان را آزاد می کنند.

راسو می تواند افشانه ی آزاردهنده اش را تا فاصله ی سه متری پرتاب کند، اما بعد از پنج یا شش بار استفاده از این مایع، ذخیره اش تمام می شود و باید دوباره جای آن را در بدنش پر کند، که این دوباره سازی، حدود ده روز به طول می انجامد. این افشانه اگرچه کشنده نیست اما به قدری بدبو و متعفن است که باعث می شود هر حیوان مهاجمی، فرار را بر قرار ترجیح دهد. این بو تا چندین روز باقی می ماند و موجود نگون بختی که هدف این اسپری قرار بگیرد، تا مدت ها عذاب خواهد کشید

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    دوست داریــد چه مطالبی در این وبســایــت قـــرار داده بــشه ؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 11
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 3
  • آی پی دیروز : 18
  • بازدید امروز : 6
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 28
  • بازدید ماه : 32
  • بازدید سال : 36
  • بازدید کلی : 1,420